Családban marad – 2015. október

Tovább színesedik és bővül a Kecskeméti Televízió műsorkínálata. Az esélyteremtési iroda közreműködésével Családban marad címmel új, havonta jelentkező negyven perces családmagazinnal várják a nézőket. Az első műsor október 29-én, csütörtökön 18 órától lesz látható.


A jövőben minden hónap utolsó csütörtökén jelentkező Családban marad című magazin egyes rovataiban foglalkozunk a gyermekvárás időszakával, egy csokorba gyűjtjük a babás közösségi foglalkozások tárházát, és hasznos információkkal szolgálunk a bölcsődei, óvodai és iskolai élet területéről. Gyakran fordulunk szakértőhöz segítségért és maguk az érintettek, a családok véleményét is rendszeresen meghallgatjuk egy-egy téma kapcsán. Egyes programokra visszatekintünk, másokat előzetesen ajánlunk nézőink figyelmébe. És természetesen egy családmagazinból nem hiányozhat egy kifejezetten női rovat sem. A sort persze a végtelenségig folytathatnánk, ígérjük, ötleteinknek csak a műsoridő szab majd határt. Az első adásban egy csésze kávé mellett Novák Katalin államtitkárt faggatjuk a családpolitikai intézkedések hatásairól és foglalkozunk a több mint egymillió gyermeket érintő menzaétkezés megreformálásával. Visszatekintünk a kecskeméti Babahordozó napok programjaira, Kendőzetlenül című rovatunkból pedig megtudhatják milyen családanya Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgató-kurátora.


Családban marad – 2015. november

A Családban marad második műsorában arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért tolódott ki a házasság és a gyermekvállalás, majd a babaúszás hasznosságáról beszélgetünk. Bemutatunk egy családoknak szóló információs portált, majd kikapcsolódási lehetőségeket ajánlunk nézőink figyelmébe. Kendőzetlenül rovatunkból pedig ezúttal Hortobágyiné dr. Nagy Ágnest ismerhetik meg, akinek neve mára egybeforrt a „Boldogabb családokért” elnevezésű családi életre nevelés programmal.  


Családban marad – 2015. december

Következő műsorunkban a házasság népszerűségéről, illetve a változó szülői szerepekről lesz szó. Visszatekintünk a megyei esélyteremtési iroda szervezésében zajló családügyi konferenciára, ahol egyebek mellett szó esett a védőnők szerepéről, a Kecskeméti Református Egyházközség cigány családok körében végzett missziójáról és a város családbarát munkahelyeiről is. Utcai körkérdésünkben arról faggattuk Önöket, hogy milyen népi hiedelmeket ismernek az év utolsó és első napjához kapcsolódóan. Mit tesznek vagy esznek a gazdagság és szerencse érdekében vagy a bajt elkerülendő? Kendőzetlenül rovatunkban pedig a több mint tízéves Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnökét, Engert Jakabnét mutatjuk be.

 


A családmagazint a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével.