Családban marad – 2016. január

Idei első műsorunkban visszatekintünk a tizennyolc ország részvételével zajló demográfiai konferenciára, ahol a népességfogyás problémájára kerestek közösen válaszokat. Az enyhe időjárás kedvez az influenzavírus terjedésének, így nagyobb hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Ebben próbálunk Önöknek tanácsokat nyújtani, majd a gyógynövényekből készült teákról faggatunk két szakgyógyszerészt. Ezúttal is összegyűjtöttük a legjobb kikapcsolódási lehetőségeket, a Kendőzetlenül rovatunkban pedig ezúttal Szemők Zsuzsanna szobrászművésszel beszélgetünk.


Családban marad – 2016. február

A Családban marad februári műsorában arra keressük a választ, hogy érdemes-e nagycsaládban élni. Beszámolunk továbbá arról, hogy Városföld, Ágasegyháza és Imrehegy nyerte el a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2009-ben alapított Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona elnevezésű elismerését. Visszatekintünk a Házasság hete kecskeméti programjaira, és elmondjuk kik nyerték meg az esélyteremtési iroda Családi legendárium című történetírói pályázatát. Kendőzetlenül rovatunk vendége ezúttal Sulczné dr. Bükki Éva gyermekorvos, zenepedagógus, a hunyadivárosi Baba-mama Klub megalapítója, a Mátyás Király Citerazenekar vezetője.


Családban marad – 2016. március

Következő műsorunkban bemutatjuk az országszerte ismert és népszerű Ringató-foglalkozásokat, majd annak járunk utána milyen változásokat eredményezett a közétkeztetés átalakítása. Gyerekproblémákról, és azok lehetséges oldásáról beszél Réczei Tamás, a Katona József Színház művészeti vezetője hallgatóságának. Gyerekszáj rovatunkban a legkisebbeket a húsvét eredetéről, az ünnepre hangolódásról és lelki felkészülésről, és a húsvéti szokásokról, hagyományokról faggatjuk. Kendőzetlenül rovatunkban pedig Pap-Szekeres Anitával, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatójával beszélgetünk.


Családban marad – 2016. április

Műsorunk fő témái a koragyermekkori intervenció, hiszen évről évre emelkedik a sajátos nevelési igénnyel iskolába kerülő gyermekek száma, valamint az örökbefogadás. Bemutatunk egy női hírportált, és ezúttal is kínálunk az egész családnak szóló programokat. Kendőzetlenül rovatunkban Kiszely Ágnessel, a Ciróka Bábszínház igazgatójával találkozunk, akinek a mese, a játék múltjának és jelenének része.


Családban marad – 2016. május

A Családban marad májusi műsorában a család és karrier összeegyeztethetőségével foglalkozunk, majd a babamasszázs jótékony hatásait mutatjuk be. Visszatekintünk a Születésünnep rendezvényeire és a család nemzetközi napja alkalmából rendezett Pünkösdi vigadalomra. Kendőzetlenül rovatunk vendége ezúttal Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere, aki a munka tiszteletét és szeretetét szüleitől, nagyszüleitől kapta útravalónak.


 

A családmagazint a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház valósítja meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével.