Családban marad - családmagazin - 2020. december

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, illetve a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2020 decemberi adásából kiderül, hogy újabb megyeszékhelyen fogadják a bajba jutottakat, ugyanis decemberben a szegedi után megnyílt a hatodik, a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ is, ahol a szakemberek személyre szabott támogatást nyújtanak az áldozattá vált embereknek.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy látogatói pontot alakítottak ki a Margaréta Otthonban. Az intézmény által beszerzett konténerben a lakók – megfelelő óvintézkedések mellett – hosszú idő után végre találkozhatnak hozzátartozóikkal.

A magazinból kiderül, hogy négylábú kedvencekkel segít a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány az iskolákban vagy éppen a nyugdíjas otthonokban. Juharos Ágota radiológus főorvos 2011-ben honosította meg Kecskeméten a kutyás terápiát.

Szó lesz arról is, hogy több mint kétszáz irodalmi és képzőművészeti alkotás érkezett az önkormányzat és a Kecskeméti Médiacentrum Nagyszüleink hagyatéka című pályázatára.

A CédrusNet aktív idősödést segítő tevékenysége már jól ismert Kecskeméten, főként a Szupernagyi-tanfolyam és az időslátogató-képzés révén. Új kezdeményezésük célja, amelynek a Majd a papa megmutatja! szlogent választották, arra szeretné biztatni a nagyszülőket, avassák be a gyermekeket a ház körüli férfimunkákba.

A Családban marad zárásaként pedig Kecskemét utcáit járva arról faggattuk Önöket, hogyan ünnepelnek, hogyan zárják az idei esztendőt? Miben lesz más a mostani karácsony és a szilveszter a világjárvány miatt?


Családban marad - családmagazin - 2020. október

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, illetve a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2020 októberi adásából kiderül, hogy több mint 224 gyermek iskolakezdését segítette a kecskeméti önkormányzat számos civil szervezet, vállalkozás és magánszemély összefogása révén. A hat héten át zajló Varázstáska jótékonysági kezdeményezés végén közel 4 és fél millió forint értékben ajándékozták meg a koronavírus okozta járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat különféle tanszerekkel.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy az idei év első nyolc hónapjában 61 054 gyermek született, ami csaknem 5 százalékkal több, mint 2019 azonos időszakában. Ezt, az akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár közölte szeptemberben közösségi oldalán. Novák Katalin a Központi Statisztikai Hivatal adatait ismertetve arról is beszámolt, hogy az év első nyolc hónapjában 44 832 pár kötött házasságot, ami 3 százalékkal több házasságkötést jelent a tavalyi esztendőhöz képest.

A magazinból kiderül, hogy tíz, augusztusban született kecskeméti gyermeket és szüleit ajándékozták meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai a Mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezés tizenötödik átadó ünnepségén. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a család és a gyermekvállalás jelentőségére.

Szó lesz arról is, hogy országosan több ezer könyvet kaptak nyár óta a rászoruló családok a Könyvet - otthonra program részeként. A csomagokba olyan kötetek kerültek, amelyeket bárki szívesen megvásárolna, igényes és tartalmas olvasmányélményt biztosítanak.

A Családban marad zárásaként pedig megtudhatják, hogy adományba kapott hozzávalókból tésztát készítettek a szupernagyik a CédrusNet iroda udvarán berendezett nyári konyhában. A tartós élelmiszert rászorulóknak juttatják el.


Családban marad - családmagazin - 2020. augusztus

 

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, illetve a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2020 augusztusi adásából kiderül, hogy ma már egész ellátórendszer foglalkozik a kapcsolati erőszak áldozatainak támogatásával, a bántalmazó kapcsolatból való kilépés feltételeinek közös megteremtésével, az áldozat lelki megerősítésével, a döntéshozás támogatásával.

 A műsorban beszámolunk arról is, hogy egészséges kisfiúnak adott életet júniusban egy pálmonostori édesanya, aki úton a kecskeméti megyei kórházba, a családi autóban kezdett vajúdni.

Kiderül, hogy a Kecskeméti Tankerületi Központnak köszönhetően négy helyen szerveztek Erzsébet-táborokat a hírös városban, valamint Zubor Melissza, Kecskemét csomagolásmentes boltjának tulajdonosa volt a kecskeméti Család- és Karrier Coffee júliusi előadója.

Szó lesz arról is, hogy hamarosan megjelenik egy weboldal és egy applikáció is a világon egyedülálló, idén 105 éves hungarikum, a magyar védőnői hálózat szakmai közreműködésével, ami nagy segítség lesz a kismamák szakszerű segítésében.

A televíziós magazin Körkérdés rovatában a nyaralásról és a gyermekfelügyeletről faggattuk a kecskemétieket.

A műsor zárásaként pedig megtudhatják, hogy gyógyító munkája éppúgy fontos része Sulczné dr. Bükki Éva életének, mint a tehetséggondozás. A Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekgyógyász szakorvosa és neonatológusa, valamint a Corvin Mátyás Iskola citeraoktatója – bár hivatásait nem könnyű összeegyeztetni – minden területen helytáll.