ESÉLYES - 2016. március

ESÉLYES - 2016. nyár

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2016. nyári adásában beszámolunk arról, hogy egy Kiskunhalason már jól működő roma felzárkóztatási programhoz csatlakozik szeptembertől Kalocsa, amely azon kívül, hogy megoldást kínál az adott nemzetiség problémáira, új munkahelyeket is teremt a városban.

Szó lesz arról is, hogy Kecskemét volt az utolsó állomása a Színezd át! elnevezésű országos programsorozatnak. A civil kezdeményezésre létrejött rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet egymás megismerésének és elfogadásának fontosságára.

Bemutatjuk továbbá, hogy kötődni, szeretni, ragaszkodni tanítanak a madarak Kecskemét-Helvécián az SOS Gyermekfalu lakásotthonában.

És végül kiderül, hogy ismét Baján találkoztak az ország speciális iskoláinak diákjai. A sportrendezvényen három napon keresztül adtak számot tudásukról a tanulók, összesen négy sportágban rendeztek versenyt.


ESÉLYES - 2016. tél

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2016. téli műsorából kiderül, hogy huszonnégyen vesznek részt a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány tanfolyamán. A kurzus során a pedagógusok elsajátíthatják, hogyan könnyítheti meg a tanítás mindennapjait a kutya jelenléte.

Beszámolót láthatnak arról is, hogy megkezdődik a Homokbánya városrészben a volt orosz laktanya területének hasznosítása, az önkormányzata ugyanis 351 milliós uniós forrást nyert el egy autista, valamint enyhén és közepesen súlyos értelmi fogyatékos fiatalok nappali foglalkoztatójára.

Szó lesz arról is, hogy ötödik alkalommal rendezték meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai a Roma-magyar Diák Kulturális Fesztivált Kecskeméten.

És végül kiderül, hogy a színház varázslatának részesei lehettek olyan hátrányos helyzetű gyerekek, akik közül sokan még soha sem jártak a kecskeméti teátrumban. A Katona József Színház ugyanis ismét vendégül látott 500 fiatalt.