ESÉLYES - 2017. tavasz

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2017. tavaszi adásában beszámolót láthatnak nézőink arról, hogy közel százan érkeztek a megye településeiről: önkormányzatok, bölcsődék és óvodák, valamint munkáltatók képviseletében Kecskemétre a Bölcsődei Tájékoztató Napra. Az országos roadshow témája a januártól hatályos új bölcsődei szabályozás volt.

Kiderül az is, hogy egymásra épülő képzések keretében sajátíthatják el az érdeklődők a magyar jelnyelv alapjait. Az országszerte zajló tanfolyamok a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a SINOSZ szervezésében folynak.

Továbbá szó lesz arról is, hogy utolsó állomására, Kecskemétre érkezett a Nők kékben című, négy, autista gyermeket nevelő édesanya és egy fiatal autista lány életét bemutató fotókiállítás.

És zárásként arról is beszámolunk, hogy különleges volt a XXVI. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, hiszen a programsorozat történetében először csak olyan formációk léptek színpadra március 24. és 26. között, amelyben kivétel nélkül nők az énekes-szólisták.


ESÉLYES - 2017. nyár

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2017. nyári adásában beszámolunk a Nő az esély elnevezésű programról, amelyen keresztül csaknem 7,5 milliárd forintot fordít a kormány roma nők képzésére, foglalkoztatására.

Szó lesz arról is, hogy a megye hat településéről érkező mintegy ötven gyermeknek nyílt lehetősége – a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló rendezvényén –, hogy a sport terén kipróbálja magát, és új erősségeket, érdeklődési területeket fedezzen fel magában Kecskeméten.

Bemutatjuk továbbá, hogy nehéz körülmények között élő családok gyermekeit látta vendégül a Katona József Színház. Sokan közülük még soha nem jártak a kecskeméti teátrumban.

És végül kiderül, hogy „Esély, egyenlőség, elfogadás” mottóval rendezett megyei szintű sportnapot a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő esélyteremtési iroda, valamint a Hírös Sport Nonprofit Kft. a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.


ESÉLYES - 2017. ősz

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2017. őszi műsorából kiderül, hogy pályaorientációs foglalkozássorozatot szerveztek fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok részére a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai.

Beszámolót láthatnak arról is, hogy Hetényegháza harmadik alkalommal csatlakozott a Tápláló szeretet elnevezésű, nógrádi gyökerű jótékonysági kezdeményezéshez.

Szó lesz arról is, hogy Kecskeméten is megalakult a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet, az országban harmadikként.

És végül kiderül, hogy több mint harminc az SOS Gyermekfaluban nevelkedő gyermeket látott vendégül a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub.


ESÉLYES - 2017. tél

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2017. téli adásában beszámolót láthatnak nézőink arról, hogy több mint százan gyűltek össze a kecskeméti Katona József Könyvtárban, hogy újra együtt ünnepeljék a vakok és gyengénlátók nemzetközi napját.

Kiderül, hogy az Idősek világnapja alkalmából ünnepi gálaműsorral kedveskedtek a szépkorúaknak a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központban.

Továbbá szó lesz arról is, hogy az elmúlt, 2017. évben is meghirdette dolgozói körében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal karácsonyi adománygyűjtő akcióját.

És zárásként arról is beszámolunk, hogy megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő esélyteremtési iroda munkatársai elismerést alapítottak. Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díjakat a szervezet jubileumi estje keretében adták át.