ESÉLYES - 2019. tavasz

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor 2019. tavaszi adásából kiderül, hogy nevelőszülőket igyekeztek toborozni a kecskeméti SOS Gyermekfalu nyílt napján.

Beszámolunk továbbá arról is, hogy az Autista Gyermekekért Egyesület nyertes pályázatának köszönhetően egy tanulókonyhát hoztak létre az Autizmus Centrum szakiskolás tanulóinak.

Szó lesz továbbá arról is, hogy fiataloknak szerveztek érzékenyítő programot a Neumann János Egyetemen a Down-szindróma világnapja alkalmából.

Megtudhatják, hogy önkéntesek olvasnak mesét a megyei kórház gyermekosztályán fekvő betegeknek hetente két alkalommal.

A családbarát foglalkoztatási formák elterjesztését tűzte zászlajára a kecskeméti Család- és KarrierPONT. Az iroda munkatársai az első év tapasztalatairól és a következő időszak terveiről a munkájukat segítő Tanácsadó Testületnek számoltak be.

A magazin végén pedig az is kiderül, hogy Kecskeméten sok külterületen élő idős életét változtatta meg a Digitális Idősügyi Program.


ESÉLYES - 2019. december

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor decemberi adásából kiderül, hogy megnyílt a Csodabogár Kecskeméten. Az intézmény 24 felnőtt autista, illetve 24 értelemi fogyatékossággal élő fiatal számára biztosít szakszerű támogatást és kiegyensúlyozott mindennapokat.

Beszámolunk továbbá arról is, hogy Ismerd meg, éld át, fogadd el! címmel szemléletformáló programsorozatot, EsélyNapot tartottak az esélyteremtési iroda munkatársai Kecskemét főterén.

Szó lesz arról is, hogy játszóterek környezetét tették rendbe a 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági akció önkéntesei, továbbá két novemberi hétvégén tizenegy és fél tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete országszerte.

A magazin végén pedig az is kiderül, hogy a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai ismét egy új területre léptek. Romani Platni néven közösségépítő programsorozatot indítottak útjára. A rendezvény célja alkalomteremtés. Alkalom teremtése találkozásra, beszélgetésre, tapasztalatcserére, a roma kultúra egy szeletének ápolására, egészen pontosan a cigány gasztronómia éltetésére, őrzésére. Ennek érdekében roma asszonyok és lányok találkoznak hónapról hónapra, hogy megismerjék egymást, egymás szokásait, tanácsokat adjanak egymásnak és tanuljanak egymástól. Első vendégük Tonté Barbara, a romanigastro.blog.hu és a Romani Gastro című szakácskönyv egyik szerzője volt.